Onderwijs

NIEUWS - pagina 6

13 april 2018

't Kempken trots op groep 8

Vorige week deden de leerlingen van groep 8 mee aan het landelijke verkeersexamen. Eerst fietsten ze tijdens het praktisch verkeersexamen een route dwars door Winterswijk. Daarna maakte ze een theoretische test. 

Alle leerlingen zijn voor het examen geslaagd en ontvingen vandaag hun diploma. Wij zijn heel trots op groep 8, want ze scoorden tijdens het praktijk examen ook nog eens het minst aantal strafpunten van heel Winterswijk. 

 

31 maart 2018

Meisjes scoren hoog bij schoolvoetbal

Bij het paasvoetbal in Winterswijk deden beide meidenteams het supergoed. Ze wonnen allebei in de poules alle wedstrijden en kwamen zo in de halve finales terecht. Daarin wonnen we echter niet. Team 2 verloor in de reguliere speeltijd, terwijl team 1 na strafschoppen in de troostfinale terecht kwam.

Nu moesten we dus tegen elkaar spelen. Lastig, want beide teams gunden elkaar de derde plek. Er werd ook niet gescoord, maar de scheidsrechter zag dat anders. Iza hield de bal tegen voor de lijn, maar de scheids dacht dat het een goal was. Team 2 werd daardoor derde en team 1 moest genoegen nemen met de vierde plek. Dit leidde tot enkele traantjes, maar hoe kamp is dat! Onze ‘kleine’ school die derde en vierde wordt op een toernooi met 18 meidenteams. Superkanp meiden!

 

Ook de jongens deden het goed. Ze zaten zwaar ingedeeld bij de grote scholen van Winterswijk. Ze wisten zelfs het grote Bargerpaske te verslaan. Het team eindigde als derde van de poule.

 

13 maart 2018

project Planten

Op maandag 26 maart starten de groepen 5 t/m 8 met het project 'Planten'. 

Voor de doe-opdrachten zijn wij op zoek naar het volgende.....

 

-terracotta bloempotjes (liefst niet al te groot).    

 

Verder zou het leuk zijn als alle kinderen van groep 5 tot en met 8 vanaf maandag 26 maart een liefst wat doorzichtige, stevige, plastic fles meenemen. We gaan hiervan een hangend plantenbakje maken.....

 

07 maart 2018

Continurooster

Met ingang van het nieuwe schooljaar gaat 't Kempken werken volgens het continurooster. Team, schoolbestuur en MR hebben gekozen voor het 5-gelijke-dagen-model. 

Meer informatie hierover leest u hier

Carnaval in Meddo losgebarsten
02 februari 2018

Carnaval in Meddo losgebarsten

Als voorloper op het Carnaval in den lande barstte het feest in Meddo traditiegetrouw vandaag al los. Zaal Spiekerman trilde vanochtend op zijn fundering, want DJ Luuk maakte er samen met de kinderen, enkele ouders, de meesters en juffen en de Knorrepotten een gigantisch feest van. Naast veel gehos en gedans verzorgde iedere groep een leuk optreden en ook de Knorrepotten deden een leuke act. Het duo Sanders en Scholten liet nog even zien waarom zij door de selectiecommissie van de Nederlandse turnbond zijn uitverkoren om binnenkort aan het WK voor landenteams deel te nemen. Wat een gratie en souplesse hebben zij verborgen in hun lijf. (redactie: heel diep verborgen). Na het uitreiken van onderscheidingen voor de mooist ingekleurde kleurplaten en een slotpolonaise keerde we weer moe maar voldaan terug naar school. 
Wesley en Mart gekozen tot prins en adjudant Carnaval
29 januari 2018

Wesley en Mart gekozen tot prins en adjudant Carnaval

Na een flyeractie door Meddo en een goede campagne op school is Wesley vandaag gekozen tot prins Carnaval en Mart is zijn adjudant. Na een spannende stemming kwamen zij met de meeste stemmen uit de bus. De andere kandidaat prinsen en prinsessen en hun adjudanten zijn daarmee automatisch in de raad van elf beland. Vrijdag zullen prins Wesley en adjudant Mart een proclamatie voordragen tijdens het schoolcarnaval en ook zaterdagavond moeten zij opdraven bij het grote-mensen-carnaval. Ook daar zullen zij hun proclamatie uitspreken. Alaaf, alaaf, alaaf!!
29 december 2017

Handballers zetten Meddo de kaart.

Gisteren hebben het mixteam en het meisjesteam van 't Kempken allebei een beker in de wacht weten te slepen. De meisjes eindigden als tweede beste meidenteam van Winterswijk, terwijl het mixteam zelfs de eerste prijs veroverde. 

 

Het mixteam begon stroef in de poulewedstrijden. Ze verloren twee keer van de Bargerpaske en tegen Kotten werd de eerste wedstrijd gelijk gespeeld. In de laatste poulewedstrijd was de opdracht duidelijk. Winnen of anders naar huis. En gewonnen werd er. Met een klinkende 5-1 overwinning werd de halve finale veilig gespeeld. Daarin werd Woold verslagen, zodat 's avonds om 18.15 uur gestreden moest worden om de eerste plaats. Opnieuw was Bargerpaske de tegenstander. Na een goede start met een goal van Mart scoorde de tegenstander 2 keer. 't Kempken stond met 1-2 achter. Daarna begon het echt te lopen. Vooral Wesley scoorde er lustig op los. De eindstand was 5-2. 't Kempken heeft het sterkste mixteam van Winterswijk.

 

Ook de meiden verloren hun eerste wedstrijd. De Kolibrie was sterker. De rest van de poulewedstrijden verliep soepel. Alle wedstrijden werden gewonnen. Eén keer zelfs met 6-0. In de halve finale waren onze meiden ook sterk en wonnen ze van de st. Jozef, zodat ook dit team 's avonds terug moest komen voor de finale. In de finale was de Stegeman te sterk, want ons team verloor met 0-2, maar een tweede plaats is ook heel erg goed. Sandra en Mariët, bedankt voor het coachen van dit toffe team. 

 

 

22 december 2017

Kerst op 't Kempken valt goed in de smaak.

't Kempken stond gisteren helemaal in het teken van de Kerst. Eerst verzamelden kinderen, meesters, juffen, ouders, opa's en oma's zich in de kerk alwaar we traditioneel het Kerstfeest vierden. Een groep kinderen speelde het verhaal van Irenus die op weg was naar de kerststal. Ondertussen verzorgen 14 kinderen prachtige muzikale optredens op de hoorn, het trompet, de saxofoon, het klarinet, de schuiftrompet, de xylofoon en de drums. 

Na afloop werden op het schoolplein onder mooie muzikale klanken van de midwinterhoorn Jan en Lucy Lanting even in het zonnetje gezet. Zij hebben altijd heel fijn en goed meegewerkt aan de flessenactie en daarom werd het laantje door de wilgentakken omgedoopt tot 'Lantings Laantje.' Heel leuk, zo naast 'Lucy's Linde.'

En daarna gingen we in de klassen alle heerlijke hapjes opeten. Zelf gemaakt, thuis en onder het genot van een knisperend haardvuurtje en allemaal heel leuk en mooi deftig aangekleed werden minipizza's, cakjes, gehaktballetjes, komkommers, worstenbroodjes, stokbrood, tompoucejes en nog veel meer met vliegende vaart naar binnen geschoven. Dat viel goed in de smaak! De foto's staan natuurlijk in het foto-album. 

 

Het is winter!
11 december 2017

Het is winter!

Na een lekker sneeuwweekend viel er maandag ook weer sneeuw. En daar hebben we ook flink van genoten. Vanaf 14.30 uur gingen we allemaal gezellig naar buiten. Groep 5 en 8 gingen een sneeuwballengevecht houden tegen groep 6 en 7. Er kwam geen winnaar uit de bus, want in beide teams werden ontzettend veel kinderen (en meesters) geraakt door een bal. 

Toevallig kwamen we bij de poort 2 midwinterhoornblazers tegen. Ook dat was heel erg leuk. De mannen speelden een mooie winterse melodie en veel kinderen mochten ook even proberen te blazen.

05 december 2017

Piet vast op dak 't Kempken

Vanmorgen was Sinterklaas bij ons op school. Het was een hele heisa, want dit jaar had Sint slaappiet meegenomen, maar die was bij aankomst nergens te bekennen. Later bleek dat hij op het dak van de school zat en er niet meer af durfde. Gelukkig was Sint aangekomen in een ladderwagen en kon hij voor het oog van alle kinderen en veel vaders en moeders naar beneden komen via de ladder. Daarna verliep de ochtend normaal met leuke optredens van de groepen 1 tot en met 4 in de speelzaal. De kinderen van groep 5 tot en met 8 hadden het heel gezellig met het uitpakken van surprises in de eigen klas.

De fotografen hebben flink hun best gedaan en we hebben daarom 6 (!) fotoalbums geplaatst.  

 

 

 

 

04 december 2017

Prachtige surprises tentoongesteld

Vandaag was het in de hal van de school een feest om rond te kijken. De kinderen van groep 5 tot en met 8 hebben daar hun surprises tentoongesteld. Tjonge wat is iedereen daar druk mee geweest. Kijk in het fotoalbum om een indruk te krijgen!

 

01 december 2017

Beker fietsenkeuring weer voor 't Kempken

Vandaag reikte 3VO afdeling Winterswijk de beker voor de school met de meeste goedgekeurde fietsen van Winterswijk opnieuw uit aan 't Kempken. Met dik 96% goedgekeurde fietsen waren we dit jaar weer de beste! Omdat we de beker nu 3 keer hebben gewonnen mogen we hem zelfs houden. Vaders, moeders, kinderen van 't Kempken en natuurlijk onze fantastische verkeersouders: GEWELDIG GEDAAN!

 

30 november 2017

kaartenactie succesvol!

De opbrengst van de kaartenactie is €1048,25. Prachtig natuurlijk. Kinderen en vaders en moeder: Fantastisch gedaan! Binnenkort krijgen de kinderen die een poster verdienden deze uitgereikt.

Van het geld hebben we inmiddels een aantal dingen besteld welke in het nieuwe jaar geïntroduceerd zullen worden in de klassen. 

 

1. Een Cubetto: een programmeerbare robot voor de onderbouw van de school. 

 

 2. Een aantal Ozobots: programmeerbare kleine robotjes voor de groepen 5-8

3. Een programmeerbare Lego WeDo 2.0 set 

Ook meester Robert weet nu waar Abraham de mosterd haalt.
24 november 2017

Ook meester Robert weet nu waar Abraham de mosterd haalt.

Op donderdag 23 november verzamelde de hele school zich op het schoolplein bij het voor meester Robert uitgezette voetbalparcours. Met een shirt aan van zijn favoriete club fc Twente met rugnummer 50 en een Abrahammasker dat niet helemaal lekker bleef zitten moest hij een parcours afleggen met de ei-bal. In het parcours moest hij nu de pijlen volgen van 50+ en dat ging voortreffelijk. Aangemoedigd door 105 kinderen, meesters en juffen en stagiaires vloog hij door het parcours. Je kon echt zien dat hij zich nog 25 voelt, want hij ging als een speer. We mogen wel oppassen dat Gert-Jan Verbeek hem niet bij ons wegkaapt om het eerste van fc Twente te versterken, want hij scoorde aan het eind ook nog eens met een bikkelharde, onhoudbare voltreffer. De hele school zong daarna voor hem en hij kreeg een leuk Abrahampakket met daarin wat artikelen die een 50+'er regelmatig nodig heeft. Meester, namens de hele school, gefeliciteerd!
Lees meer ›
26 oktober 2017

De kaarten gaan mee naar huis!

Zoals u weet hebben alle kinderen van onze school een ansichtkaart ontworpen. Deze zijn inmiddels retour van de drukker en morgen, donderdag 26 oktober, gaan ze mee naar huis.

Iedere leerling mag nu proberen de 6 setjes (à 6 kaarten) te verkopen. Een setje kaarten kost €6,-. Uiterlijk vrijdag 10 november willen we het geld of de niet verkochte kaartjes weer ingenomen hebben. We hopen dat alle ouders een oogje in het zeil houden, want het is belangrijk dat dat al het geld en de overgebleven kaarten weer bij de leerkrachten terecht komen. Elke leerkracht heeft een lijst waarop de verkoop wordt ingevuld. 

De opbrengst van deze kaartenactie wordt ingezet voor een impuls in ons ICT onderwijs. We willen onze leerlingen nog meer vaardigheden bijbrengen die benodigd zijn in de 21ste eeuw en willen graag een stapje maken in het leren programmeren met bijvoorbeeld Ozobots of Cubetto. 

Streetwise
25 oktober 2017

Streetwise

Op woensdag 25 oktober genoten de kinderen en meesters en juffen van 't Kempken weer van het bezoek van de instructeurs van Streetwise. Voor de vierde keer kwamen zij ons verkeersonderwijs versterken met nuttige lessen in veiligheid en regels in het verkeer. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektro- en rijlesauto´s, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto's en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst. 
Kinderboekenweek  geopend
05 oktober 2017

Kinderboekenweek geopend

Op woensdag 4 oktober hebben we op 't Kempken ook de Kinderboekenweek geopend. Al voor schooltijd liepen er op het schoolplein een heks, een vampier en een spook rond. Precies om 8.30 uur knalde de muziek van Kinderen voor kinderen door de speakers. Een aantal meiden van groep 8 danste op de muziek van 'Gruwelijk eng' en aan het eind sloten ook andere kinderen van de school zich daarbij aan. Daarna reikten de heks, de vampier en het spook een cadeautje uit aan alle groepen van de school. Iedere klassebibliotheek ontving een eng boek. Foto's zijn te bewonderen in het fotoalbum. 
22 september 2017

Groepsmissies

Vandaag hebben alle groepen hun groepsmissie gepresenteerd aan de rest van de school. In de pauze hadden een aantal kinderen al een podium opgebouwd voor de buitenmuur van de gymzaal en na de pauze zijn we daar lekker in het zonnetje met onze stoel naar toe gegaan om te kijken en te luisteren naar alle missies. Het was heel leuk en gezellig. We werden even gestoord door een tuinman met een bladblazer, maar daarna konden we weer verder. Een paar foto's en de groepsmissies vind je in het foto-album. 

 

Eerst de missie die de meesters en juffen hebben bedacht voor de hele school: 

 

08 september 2017

Een fantastische dag!

Vrijdag 1 september mocht ik mijn 25-jarig jubileum op ‘t Kempken vieren.
Wat hebben mijn kinderen, kleinkinderen, mijn vrouw en ik er van genoten.
Alles was een grote verrassing. Van de tocht in de koets naar De Eendracht, het prachtige programma door de kinderen en collega’s, tot het samen pannenkoeken eten op het schoolplein.

Daar is iedereen heel erg druk mee geweest. Moeilijk om al die voorbereiding geheim te houden,
terwijl meester zelf ook nog op school aan het werk is. Maar prima gelukt!
Mijn dank voor al dat werk, de organisatie, de leuke kaartjes van kinderen en ouders, de cadeaus die ik mocht ontvangen.

Het was een super dag!

 

Groeten van meester René.

Prachtig jubileumfeest voor meester René
07 september 2017

Prachtig jubileumfeest voor meester René

Het was vrijdag groot feest op 't Kempken. Meester René Sanders vierde zijn 25-jarig jubileum als leerkracht op onze school. Hij werd thuis opgehaald om vervolgens met zijn vrouw Jolanda over te stappen in de koets van Jos ten Barge, waarmee ze aankwamen in Meddo.

Bij zaal De Eendracht werd hij verwelkomd door een erehaag van kinderen. Daar kon hij de rest van de ochtend samen met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen genieten van entertainment, verzorgd door de meesters, juffen en kinderen van de school. Meester René en zijn vrouw fietsten "Een rondje Nederland", waarbij hij door middel van acts van de leerlingen de twaalf provincies moest raden. Met de hiermee verkregen twaalf letters vormden ze een woord dat toegang gaf tot een prachtig cadeau.

 

Meester René Sanders begon in 1978 als leerkracht in Aalten, daarna kwam hij via Neede en Rietmolen op 18 augustus 1992 op 't Kempken werken. Na 25 jaar werkt hij nog altijd met veel plezier in het onderwijs; naast leerkracht is hij intern begeleider én voorzitter van de medezeggenschapsraad. Wij zijn heel blij met onze meester René, want hij is een gedreven en ervaren leerkracht, maar vooral ook een fijne collega, die zeer betrokken is bij het hele schoolgebeuren, inclusief collegae, ouders en kinderen!"

 

Een mooie indruk van de feestelijkheden kunt u bekijken in het foto-album. 

1 2 3 4 5 6 7