Onderwijs

NIEUWS - pagina 4

Sinterklaas kan ook online Meeten!
04 december 2020

Sinterklaas kan ook online Meeten!

Sinterklaas is werkelijk waar niet voor 1 gat te vangen. Ondanks de Coronamaatregelen wist hij toch tijd te vinden om DIGITAAL op 't Kempken te verschijnen. Om 11.00 uur belde hij in om even met groep 1-2 te videobellen en daarna deed hij dat ook met groep 3-4.

De Sint zat voor een muur met allemaal werkjes van de kinderen van groep 1 tot en met 4. Die hadden de rommelpieten per ongeluk meegenomen. Sinterklaas zorg er voor dat postpiet de tekeningen en platen weer terugbezorgt op 't Kempken. 

Een beetje kletsen met Sinterklaas en nog wat versjes en gedichtjes opzeggen. Het was heel erg leuk. De kinderen van de groepen 1 t/m 4 mochten daarna een cadeautje uitzoeken in de schatkamer. 

Klimaatles bij project milieu en kringloop
23 november 2020

Klimaatles bij project milieu en kringloop

Vandaag kwam Ineke van het CNME een klimaatles verzorgen. We hadden ons al voorbereid middels een Powerpoint met informatie en filmpjes over het broeikaseffect en het zuiveren van water. Vandaag deden we wat proefjes. Op de watertafel konden we heel goed het effect van groene tuinen ontdekken. Het wat infiltreert in de grond en blijft niet op de weg staan. Ook hebben we vies water gezuiverd met behulp van watten, zand en grind. Bij de een ging dit beter dan bij de ander. In de derde workshop kregen alle kinderen een aantal bloembollen om thuis te planten. We helpen hiermee de bijen in het voorjaar om onze planten te bestuiven. 

In het foto-album staan wat foto's van groep 5-6 en 7-8. 

30 oktober 2020

Online verslag OV najaarsvergadering

Omdat de najaarsvergadering afgelopen woensdag niet kon plaatsvinden i.v.m. Corona hebben alle geledingen een overzicht gemaakt van hun activiteiten in het afgelopen jaar. Een verslag hiervan leest u in het besloten gedeelte van de website. 
24 september 2020

Presentatie missies

Vanochtend hebben alle groepen hun groepsmissie gepresenteerd aan de rest van de school. Groep 3-4 beet het spits af. Alle kinderen van groep 3-4 zijn wel ergens goed in en samen gaan ze voor goud. 

 

Daarna waren de kleuters aan de beurt. Zij vertelden en lieten zien dat niemand hetzelfde is, net als een puzzel. Alle puzzelstukjes zijn anders, maar ze passen wel heel goed bij elkaar. 

   

Groep 5-6 zijn allemaal toffe peren. Zij vertelden ons hoe ze van plan zijn met elkaar om te gaan, dit schooljaar. 

Groep 7 gaat 'vlammen' dit jaar. Ze vertelden dit met passie en vuur!

En groep 8 vertelde dat ze in opleiding zijn om 'superheroes' te worden. Een goede superhero bevat heel wat speciale ingrediënten en daar wordt aan gewerkt. 

 

16 september 2020

Maand van de opvoeding

Informatie over activiteiten rondom opvoeding van Preventieplatform Jeugd:

Samen met de gemeente organiseert het Preventie Platform Jeugd in oktober allerlei online activiteiten rond opvoeden en opgroeien. We hebben inspirerende sprekers, je ontmoet digitaal andere ouders en er is alle ruimte voor het stellen van jouw vragen. Deelname is gratis! Het uitgebreide programma is te vinden op www.preventieplatformjeugd.nl.

 

Klik hier voor de flyer.

groepsfoto's in foto-album
25 juni 2020

groepsfoto's in foto-album

Zojuist zijn de van alle groepen gemaakte klassenfoto's in het foto-album geplaatst. U kunt ze hiervandaan downloaden voor in uw eigen foto-albums. 
14 mei 2020

ouderpeiling

Volgende week houdt onze minister-president weer een persconferentie. Hierin wordt gesproken over het vervolg van de maatregelen m.b.t. het openstellen van het basisonderwijs.
Om ons hierop voor te bereiden willen we u, ouders van 't Kempken, peilen over de animo voor de verschillende mogelijkheden om, indien nodig, de 50%-onderwijstijd te vervolgen.
We werken nu elke dag 2,5 uur met alle groepen. Dit model hebben we gekozen na overleg met het schoolbestuur en met instemming van de MR. Volgens de inspectie van het onderwijs staan wij hiermee volledig in ons recht.

De peiling is verzonden naar de e-mailadressen van alle ouders. Begin volgende week maken we dan het plan klaar voor de week of weken na 25 mei. 

We hopen natuurlijk dat we zo snel mogelijk weer normaal en volledig open mogen. 

 

De meesters en juffen zijn over het verloop van deze week heel erg tevreden. Het is erg fijn en leuk om de kinderen weer fysiek te mogen lesgeven. Alle kinderen doen supergoed hun best en we zijn trots op de manier waarop alle kinderen omgaan met de hygiënemaatregelen. 

 

We mogen weer open!
23 april 2020

We mogen weer open!

De basisscholen mogen weer open! Vanaf 11 mei openen wij weer de deuren voor alle kinderen van onze school. Het protocol en het rooster voor de herstart hebben alle ouders via de mail ontvangen. Wij zijn blij dat jullie er op 11 mei weer zijn. 
Bedankt lieve kinderen!
17 april 2020

Bedankt lieve kinderen!

Hallo lieve jongens en meisjes van 't Kempken. Toen we vandaag de brievenbus gingen legen wachtte ons een grote verrassing. Die puilde uit en er hingen allerlei tassen naast. We zouden vandaag de Koningsspelen organiseren en vanmiddag zouden we meesters- en juffendag hebben, maar dat is allemaal afgelast. Jullie hebben er wel aan gedacht en dat vinden we superlief. Allemaal heel erg bedankt voor de mooie kaarten, tekeningen, knutselwerkjes en zelfs hele boekwerken. Ontzetten leuk om te lezen en te bekijken. 

Weet dat wij jullie ook heel erg missen. We hopen dat we jullie snel weer mogen zien op school. 

 

 

Carnaval 2020
16 februari 2020

Carnaval 2020

Afgelopen vrijdag vierden we met de Knorrepotten het schoolcarnaval. Het was een super leuke, gevarieerde ochtend. Alle groepen traden op en ook de Knorrepotten lieten zien dat ze goed konden dansen, zelfs met een snavel en zwemvliezen. Prinses Isa en haar adjudanten Roos en Kira hielden een mooie toespraak en natuurlijk hadden prins Guus en adjudant Ries van de grote Knorrepotten ook wel wat te vertellen. Meester René en meester Rob deden nog een grappige act en er werden extra onderscheidngen uitgereikt voor de mooiste kleurplaten. Na veel klappen, hossen en polonaises lopen gingen we om 11.45 moe maar voldaan terug naar school. Er staan veel foto's in het album. Als u ze allemaal wilt kijken moet u wel even de tijd nemen. 
prinses Isa en adjudanten Kira en Roos pakken winnen verkiezingsstrijd
10 februari 2020

prinses Isa en adjudanten Kira en Roos pakken winnen verkiezingsstrijd

Na een spannende campagne is Isa vanmiddag gekozen tot prinses Carnaval. Ze werd in haar verkiezingsstrijd bijgestaan door de adjudanten Kira en Roos. Ze wisten maar liefst 5 andere kandidatenkoppels achter zich te houden.

Vrijdag zullen zij regeren tijdens het Carnavalsfeest met de Knorrepotten. De leus 'Met Isa, Kira en Roos wordt Carnaval grandioos!!' zal dan waarschijnlijk regelmatig klinken. 

 

 

flessenactie levert weer flink wat op
09 januari 2020

flessenactie levert weer flink wat op

Op zaterdag 4 januari organiseerde de schoolpleincommissie van ’t Kempken haar jaarlijkse flessenactie. Deze was weer een succes, want de opbrengst was €1242,72. Hiervoor willen we de Plus, alle kinderen en ouders die geholpen hebben en iedereen die zijn flessen heeft ingeleverd bedanken.

En heeft u zich wel eens afgevraagd hoe het komt dat ons schoolplein op de eerste schooldag in het nieuwe jaar weer zo mooi schoongeveegd is en er geen vuurwerkafval meer te vinden is? Ook dat is het werk van onze schoolpleincommissie. Met bezems en bladblazers zorgen zij er ieder jaar voor dat onze kinderen weer terecht kunnen op een veilig en schoon plein. De meesters en juffen bedanken bij deze dan ook de leden van de schoolpleincommissie voor hun inzet.

07 januari 2020

Groep 7 naar technieklokaal

Vandaag is ook groep 7 voor het eerst naar het technieklokaal geweest. Ze zijn druk aan de slag gegaan met metaal, hout, solderen en elektra. In het fotoalbum staat van iedere leerling een leuke foto. 

 

 

Opnieuw handbalbeker naar Meddo
06 januari 2020

Opnieuw handbalbeker naar Meddo

Bij het kersthandbaltoernooi in Winterswijk heeft 't Kempken opnieuw een beker weten te veroveren. De meiden van groep 8 werden samen met Lynn uit groep 7 derde van Winterswijk en mochten een mooie beker in ontvangst nemen. De beide jongensteams werden derde van de poule en wisten de halve finales net niet te bereiken. Ook het mixteam deed leuk mee en won zelfs een keer van haar tegenstander. Dat belooft wat voor volgend jaar!

Er staan wat foto's in het fotoalbum. 

Sinterklaas op 't Kempken
05 december 2019

Sinterklaas op 't Kempken

Ook dit jaar heeft Sinterklaas ons weer verblijd met wat tijd op 't Kempken. Vanmorgen om 9.30 uur kwam hij aan. Samen met pietje Precies en de spelletjespiet zat hij heerlijk op een baal stro op de platte kar achter de trekker van de papa van Maud uit groep 3. 

De kinderen van groep 1 t/m 4 hebben Sinterklaas een heel gevarieerd programma voorgeschoteld, terwijl de kinderen vanaf groep 5 het heel gezellig hadden gemaakt in hun eigen klassen. Daar werden hele mooie suprises uitgepakt. 

De foto's zijn te bewonderen in het foto-album. 

't Kempken weer nummer 1!
28 november 2019

't Kempken weer nummer 1!

Zoals u weet keurde VVN na de herfstvakantie weer alle fietsen van de Winterswijkse basisscholen. En wat denkt U? Natuurlijk. 't Kempken heeft de beker weer gewonnen. Alle gekeurde fietsen waren goed in orde. Een unieke 100% goedgekeurde fietsen was onze score. Lex was gisteren jarig en nam de beker in ontvangst. Alle leerlingen kregen ook nog een mandarijn van VVN. 

We hebben dit natuurlijk ook weer te danken aan onze fijne verkeersouders. Zij keurden de fietsen al zelf voor, zodat er nog wat gesleuteld en gefixt kon worden!

Wij zijn trots!

Wat een rommel!
28 november 2019

Wat een rommel!

Toen de meesters en juffen vanmorgen op school kwamen zagen ze het al......

Het schoolplein was gebarricadeerd met containers, picknicktafels en banken. Toen ze over deze hindernis klommen en de school in gingen bleek het ook daarbinnen een enorme ravage. 

Inderdaad, de rommelpieten zijn weer eens flink bezig geweest. Vooral in groep 3-4 was het een warboel. 

Invalmeester Arno: 'Ik heb veel meegemaakt in al die jaren in het onderwijs, maar dit is toch wel heel extreem!'

Overal lag toiletpapier, alle boeken lagen door elkaar en zelfs de tafels lagen er op kop. Gelukkig was binnen een kwartier alles weer keurig opgeruimd en konden de kinderen aan de slag. In ieder laatje lagen wel lekkere pepernoten en wat snoepjes, dus dat maakte al dat opruimwerk wel weer ruimschoots goed. 

20 november 2019

Koken tijdens project Voeding

Deze week zijn we in groep 7-8 gestart met het project 'voeding'. Bij voeding hoort koken en bakken, dus dat mogen alle kinderen een keer doen tijdens de doe-opdrachten. We hebben veel ouders gevonden die samen met een groepje kinderen gaan koken of bakken. De ouders kiezen zelf iets uit om klaar te maken. Zo hebben we deze week al veel bijzondere en lekkere gerechtjes klaargemaakt zien worden. Gisteren maakte 1 groepje kinderen zelf ravioli en vulden deze met 4 soorten kaas en walnoot. Ook werden er  speculaascakejes gebakken.  Vandaag was een groepje kinderen bezig met heerlijke gehaktballetjes met knoflook in ketjapsaus en een ander groepje maakte heerlijke bananentoetjes met knisperige gekarameliseerde suikertjes. 

Voor de slanke lijn van de meester en juf is dit project niet zo goed, want we mogen alles proeven, maar we zijn dolenthousiast, want het is echt allemaal heerlijk. 

   

afscheid juf José
01 november 2019

afscheid juf José

Vandaag was een bijzondere dag. Na 26 jaar, 5 maanden en 2 weken heeft juf José afscheid genomen van 't Kempken. Na een mooie ontvangst op straat werd haar een afwisselend programma aangeboden. Groep 1-2 zong een lied over alle vervoersmiddelen die juf José gebruikte in haar leven. Groep 3 deed een standbeeldenact en groep 4 speelde bingo met de juf. Groep 5-6 liet zien welke dingen juf José nu kan gaan doen en welke dingen ze beter niet meer kan kiezen. Groep 7 bood een mooi, zelfgemaakt schilderij aan en liet horen welke spreekwoorden en uitdrukkingen bij de juf pasten en groep 8 organiseerde een grote kampquiz, welke door Jan (de man van juf José) en juf Irene werden gewonnen. De collega's deden een toneelstuk. Juf Gabriëlle speelde José, meester René vertolkte Jan en zo deden ze mee aan het programma 'We zijn d'r bijna' van omroep Max. 

Het was een mooie ochtend met heel veel plezier en hilariteit. En op het laast natuurlijk ook hier en daar een traantje. 

 

Foto's zijn binnenkort te bewonderen in het foto-album. 

Verkeersweek
29 oktober 2019

Verkeersweek

Deze week hebben we een verkeersweek. Maandag mochten de kinderen van groep 1 t/m 4 mee in de trekker, terwijl de kinderen van groep 5 t/m 8 kennis maakten met de vrachtwagen. Natuurlijk is er uitvoerig geoefend met de dode hoek. 

Op woensdagochtend namen we deel aan het verkeerseducatieproject 'Streetwise' van de ANWB. Dit is de vijfde keer dat we dit nuttige project aanbieden aan onze leerlingen. 

En dan natuurlijk nog de fietskeuring. Deze vindt plaats op donderdag. We hopen dat onze fietsen weer goed door de keuring komen en we veilig de 'donkere' tijd in gaan. 

Verkeersouders: Bedankt voor het ondersteunen van de meesters en juffen bij deze week!

1 2 3 4 5 6 7