Onderwijs

Nieuws - pagina 4

Kinderboekenweek  geopend
05 oktober 2017

Kinderboekenweek geopend

Op woensdag 4 oktober hebben we op 't Kempken ook de Kinderboekenweek geopend. Al voor schooltijd liepen er op het schoolplein een heks, een vampier en een spook rond. Precies om 8.30 uur knalde de muziek van Kinderen voor kinderen door de speakers. Een aantal meiden van groep 8 danste op de muziek van 'Gruwelijk eng' en aan het eind sloten ook andere kinderen van de school zich daarbij aan. Daarna reikten de heks, de vampier en het spook een cadeautje uit aan alle groepen van de school. Iedere klassebibliotheek ontving een eng boek. Foto's zijn te bewonderen in het fotoalbum. 
22 september 2017

Groepsmissies

Vandaag hebben alle groepen hun groepsmissie gepresenteerd aan de rest van de school. In de pauze hadden een aantal kinderen al een podium opgebouwd voor de buitenmuur van de gymzaal en na de pauze zijn we daar lekker in het zonnetje met onze stoel naar toe gegaan om te kijken en te luisteren naar alle missies. Het was heel leuk en gezellig. We werden even gestoord door een tuinman met een bladblazer, maar daarna konden we weer verder. Een paar foto's en de groepsmissies vind je in het foto-album. 

 

Eerst de missie die de meesters en juffen hebben bedacht voor de hele school: 

 

08 september 2017

Een fantastische dag!

Vrijdag 1 september mocht ik mijn 25-jarig jubileum op ‘t Kempken vieren.
Wat hebben mijn kinderen, kleinkinderen, mijn vrouw en ik er van genoten.
Alles was een grote verrassing. Van de tocht in de koets naar De Eendracht, het prachtige programma door de kinderen en collega’s, tot het samen pannenkoeken eten op het schoolplein.

Daar is iedereen heel erg druk mee geweest. Moeilijk om al die voorbereiding geheim te houden,
terwijl meester zelf ook nog op school aan het werk is. Maar prima gelukt!
Mijn dank voor al dat werk, de organisatie, de leuke kaartjes van kinderen en ouders, de cadeaus die ik mocht ontvangen.

Het was een super dag!

 

Groeten van meester René.

Prachtig jubileumfeest voor meester René
07 september 2017

Prachtig jubileumfeest voor meester René

Het was vrijdag groot feest op 't Kempken. Meester René Sanders vierde zijn 25-jarig jubileum als leerkracht op onze school. Hij werd thuis opgehaald om vervolgens met zijn vrouw Jolanda over te stappen in de koets van Jos ten Barge, waarmee ze aankwamen in Meddo.

Bij zaal De Eendracht werd hij verwelkomd door een erehaag van kinderen. Daar kon hij de rest van de ochtend samen met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen genieten van entertainment, verzorgd door de meesters, juffen en kinderen van de school. Meester René en zijn vrouw fietsten "Een rondje Nederland", waarbij hij door middel van acts van de leerlingen de twaalf provincies moest raden. Met de hiermee verkregen twaalf letters vormden ze een woord dat toegang gaf tot een prachtig cadeau.

 

Meester René Sanders begon in 1978 als leerkracht in Aalten, daarna kwam hij via Neede en Rietmolen op 18 augustus 1992 op 't Kempken werken. Na 25 jaar werkt hij nog altijd met veel plezier in het onderwijs; naast leerkracht is hij intern begeleider én voorzitter van de medezeggenschapsraad. Wij zijn heel blij met onze meester René, want hij is een gedreven en ervaren leerkracht, maar vooral ook een fijne collega, die zeer betrokken is bij het hele schoolgebeuren, inclusief collegae, ouders en kinderen!"

 

Een mooie indruk van de feestelijkheden kunt u bekijken in het foto-album. 

We gaan beginnen!
15 augustus 2017

We gaan beginnen!

Op maandag 21 augustus openen wij weer de deuren en starten we aan een nieuw schooljaar. We hopen dat iedereen goed uitgerust is en klaar is voor een nieuwe start! De meesters en juffen hebben er al weer zin in. De deuren van de school openen als altijd om 8.15 uur en de meesters en juffen zullen om 8.30 uur starten met de activiteiten. Vaders en moeders die de kinderen komen brengen worden uitgenodigd om om 8.30 nog even een kopje koffie en thee te blijven drinken. Een beetje bijkletsen, altijd gezellig.

Binnenkort lanceren we een nieuwe website. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar we zijn nog niet klaar om de lucht in te gaan. De groepspagina's op deze site worden daarom niet meer bijgewerkt. Als zo meteen de nieuwe website in de lucht is wordt u via die manier weer volledig op de hoogte gehouden. Natuurlijk verschijnt ook steeds op de eerste donderdag van de maand een nieuwsbrief die via de site en via mail wordt rondgestuurd naar alle ouders. Via mail ontvangt u ook informatie over de start van het schooljaar.

Misschien alvast handig om te noteren:

1 september vieren we het jubileum van meester René. Meer informatie hierover volgt ook binnenkort.

Gymtijden:

maandag- en donderdagmiddag: groep 3-4 en groep 5

dinsdag- en vrijdagmiddag: groep 6-7 en groep 8

 

Info-avonden:

maandag 4 september 19.00 uur groep 6-7 en 20.00 uur groep 1-2

dinsdag 5 september 19.00 uur groep 5 en 20.00 uur groep 3-4

woensdag 6 september 20.00 uur groep 8

 

Wij wensen verder iedereen een heel fijn schooljaar toe!

1 2 3 4