Onderwijs

NIEUWS - pagina 3

15 november 2021

Extra maatregelen

Corona maatregelen op school
Lees meer ›
Portrettekenen
09 november 2021

Portrettekenen

Na de pleinkunst en de dramalessen van de afgelopen week besteden we deze week tijd aan het schilderen van portretten. Door de hele school zitten 's middags 2-tallen tegenover elkaar om elkaar te portretteren. Grote kinderen werken samen met kleinere. Een paar kinderen werken thuis vanmwege klachten en ook daar zijn ze druk bezig om op die manier toch een portret van elkaar te tekenen. Het is een feest om te zien hoe leuk er samen gewerkt wordt. Kijk maar in het foto-album 'Kunst' om te zien hoe druk ze zijn. 
28 oktober 2021

Thema Kunst is begonnen

De komende weken werken we schoolbleed aan het thema Kunst. Het worden vast supermooie weken, want we gaan allerlei leuke dingen doen. 
Vandaag was de aftrap. In groepjes van 3 of 4 kinderen werkten ze aan de eerste kunstopdracht. Maak met tape op 4x4 stoeptegels een prachtige stoepkrijttekening. Zie hieronder het resultaat. In het foto-album ziet u de groepjes aan het werk. 

Kookmoeders bedankt!
14 oktober 2021

Kookmoeders bedankt!

Het project Europa loopt weer ten einde. De kinderen hebben veel geleerd over allerlei landen. Eén van de leukste dingen vonden ze toch wel het koken met de kookouders. In kleine groepjes hebben ze de heerlijkste gerechten klaargemaakt, passend bij verschillende Europese landen. Op woensdag konden we wel een boterham minder meenemen, want we kregen de laatste weken van alles voorgeschoteld. Italiaanse minipizza's, Belgische wafels, Oostenrijkse kaisersschmarren, Duitse pretzels, Griekse tsatsikisalade en Engelse scones, het was allemaal erg lekker. Niet alleen de groepen 5 t/m 8 hebben hiervan mogen proeven, ook de rest van de school werd niet vergeten. 

Moeders: Heel erg bedankt voor de hulp en de goede voorbereidingen. De kinderen waren erg enthousiast. 

15 juli 2021

Zomertour spot jongerenwerk

Verveel je je? Misschien wil je deelnemen aan 1 van de activiteiten in deze activiteitenkalender. 

Hip hop, DJ-les, voetbal, honkbal enz. enz. 

 

Klik hier

Groep 8 schittert met afscheidsmusical!
14 juli 2021

Groep 8 schittert met afscheidsmusical!

Vandaag speelt groep 8 de afscheidsmusical 'Sabotage op het spoor.' Vanmorgen mochten de kinderen van de school al genieten van het spel en de liedjes en vanmiddag komen er van iedere leerling 4 speciale genodigden. Vaak zijn dit opa's en oma's. 

Vanavond spelen ze dan nog 1x voor de eigen vaders en moeders. 

Morgen nemen we dan definitief afscheid van weer een heel leuk stel. Jammer, maar ze zijn helemaal klaar voor de volgende stap. 

 

'We zullen nooit vergeten, waar onze reis begon, maar nu wachten avonturen, voorbij de horizon.'

Feestelijk afscheid meester René
14 juli 2021

Feestelijk afscheid meester René

Vrijdag was het feest op ’t Kempken in Meddo. Meester René Sanders neemt afscheid na een loopbaan van meer dan 40 jaar. In 1978 begon hij na de militaire dienst als leerkracht in Winterswijk. Via Aalten en Neede kwam hij in 1992 terecht op ’t Kempken in Meddo. Daar heeft hij jarenlang groep 3-4 onder zijn hoede gehad. “Een geweldige betrokken en lieve collega, we gaan hem zeker missen”, aldus de directeur.

Vrijdagmorgen vroeg werd hij thuis opgehaald door zijn drie kinderen en zeven kleinkinderen, op de fiets. René is een fervent fietser en heeft ook altijd heen en weer naar school gefietst. De laatste rit naar school, samen met zijn gezin vond hij dan ook prachtig. “Een complete verrassing, geweldig, ik wist van niets”, aldus René.

Na het onthaal op school volgde er een openingsconcert door de muzikanten en dansers van Jambo, een Afrikaanse theatergroep. Als lunch kwam er een echte frietkraam op het plein, de traktatie van meester René voor alle leerlingen. Gedurende de dag volgen alle leerlingen workshops, na de middag volgde er een spetterend optreden. 16 juli is de laatste werkdag van René, dan zit het er voorgoed op.

 
 

 

Video afsluiting muziekweek
08 juli 2021

Video afsluiting muziekweek

In juni hadden we een muziekweek en deze werd afgesloten met een optreden van elke groep. De video van dit optreden is te bekijken via ons besloten videokanaal. U moet daarvoor inloggen op het besloten gedeelte van de website. (Klik op foto's en video's). 
07 juli 2021

Feestelijke opening van het schoolplein

Vandaag werd het schoolplein feestelijk geopend door wethouder Elvira Schepers en Willem Diels. Willem was jarig en werd 5 jaar, met veel verve heeft hij samen met de wethouder de klus geklaard. De wethouder kreeg een rondleiding van Kjell en Joep en toelichting van Jan Bent op de diversiteit aan beplanting en het ontwerp. Alle leerlingen kregen een appel en een mooie vaste plant van de gemeente mee naar huis. Een geslaagde opening!
Eindelijk weer een feestje
23 april 2021

Eindelijk weer een feestje

Het was lang geleden, maar vandaag konden we eindelijk weer een feestje vieren met elkaar. 7 studenten van het Graafschapcollege organiseerden voor ons de koningsspelen. Het weer was eerst fris, maar in de loop van de ochtend brak het zonnetje er af en toe doorheen en dat was heerlijk. We hebben veel kinderen zien genieten, lachen, dansen en bewegen. Meesters en juffen waren ook heel enthousiast. Het was super leuk en gezellig. Studenten bedankt! En sc. Meddo bedankt voor de gastvrijheid. 

Log in om de foto's te bekijken. Het zijn er veel, maar ze zijn heel leuk om te zien!

Kleuters helpen paashaas
02 april 2021

Kleuters helpen paashaas

Vandaag hebben de kinderen van groep 1-2 de paashaas geholpen om alle verstopte eieren weer op te zoeken. Na een minuut of 10 zoeken was de mand van de paashaas weer helemaal gevuld. Foto's van het zoeken van de eieren staan in het foto-album. 
Vossenjacht
27 februari 2021

Vossenjacht

Vanochtend liepen er door Meddo allemaal bijzonderte typetjes rond. Wat dacht je van 2 teletubbies in de speeltuin, of een deftige burgemeester, of een AC/DC-fan. Ook nietsvermoedende dorpelingen kregen steevast de vraag of ze een vos waren.

sc. Meddo organiseerde i.s.m. Penta, Mevo en de carnavalsvereniging de Knorrepotten een vossenjacht. Er waren weer veel kinderen op af gekomen die een erg leuke ochtend hebben gehad. Foto's zijn te zien in het foto-album. 

 

Activiteitenochtend Meddo
30 januari 2021

Activiteitenochtend Meddo

sc Meddo organiseerde vanochtend i.s.m. MEVO en Penta een leuke activiteitenochtend voor alle kinderen van de basissschool. De opkomst was overweldigend. Alle kinderen waren dolenthousiast om elkaar weer te zien en met elkaar te mogen spelen. De organisatie had van alles klaargezet voor een super leuke speelochtend. Het weer werkte ook goed mee. Het was fris, maar ook lekker droog. Alle kinderen hebben een heerlijke ochtend gehad. Bedankt sportverenigingen van Meddo. 

Er staan foto's in het foto-album achter het wachtwoord. 

16 december 2020

De scholen moeten opnieuw de deuren sluiten.

Het nieuws sijpelde maandag al langzaam tot de maatschappij door en 's avonds bevestigde onze minister-president het. Ook de basisscholen moeten dicht. 

Halsoverkop veranderde de normaal zo gezellige laatste week voor de kerstvakantie in een week van afscheid nemen voor meer dan 5 weken. Van kerst is weinig meer te bespeuren in de school. De kinderen hebben gisteren geholpen om alles op te ruimen. Sommige klassen moesten leeggeruimd voor de schoonmaak in de kerstvakantie. Meesters en juffen zijn druk om het lesprogramma voor de weken na de kerstvakantie klaar te maken. De kinderen van 5 t/m 8 kregen al een tas met materialen en een Chromebook mee naar huis. De kinderen van groep 1 t/m 4 mogen het werk ophalen op vrijdag tussen 9:00 uur en 10:00 uur. 

 

Ondanks deze vervelende omstandigheden wensen wij iedereen fijne feestdagen. 

Blijf gezond en hopenlijk zien we elkaar weer allemaal snel in het nieuwe jaar 2021.

In ieder geval ontmoeten de meesters en juffen de kinderen van groep 5 t/m 8 in Meet. 

Sinterklaas kan ook online Meeten!
04 december 2020

Sinterklaas kan ook online Meeten!

Sinterklaas is werkelijk waar niet voor 1 gat te vangen. Ondanks de Coronamaatregelen wist hij toch tijd te vinden om DIGITAAL op 't Kempken te verschijnen. Om 11.00 uur belde hij in om even met groep 1-2 te videobellen en daarna deed hij dat ook met groep 3-4.

De Sint zat voor een muur met allemaal werkjes van de kinderen van groep 1 tot en met 4. Die hadden de rommelpieten per ongeluk meegenomen. Sinterklaas zorg er voor dat postpiet de tekeningen en platen weer terugbezorgt op 't Kempken. 

Een beetje kletsen met Sinterklaas en nog wat versjes en gedichtjes opzeggen. Het was heel erg leuk. De kinderen van de groepen 1 t/m 4 mochten daarna een cadeautje uitzoeken in de schatkamer. 

Klimaatles bij project milieu en kringloop
23 november 2020

Klimaatles bij project milieu en kringloop

Vandaag kwam Ineke van het CNME een klimaatles verzorgen. We hadden ons al voorbereid middels een Powerpoint met informatie en filmpjes over het broeikaseffect en het zuiveren van water. Vandaag deden we wat proefjes. Op de watertafel konden we heel goed het effect van groene tuinen ontdekken. Het wat infiltreert in de grond en blijft niet op de weg staan. Ook hebben we vies water gezuiverd met behulp van watten, zand en grind. Bij de een ging dit beter dan bij de ander. In de derde workshop kregen alle kinderen een aantal bloembollen om thuis te planten. We helpen hiermee de bijen in het voorjaar om onze planten te bestuiven. 

In het foto-album staan wat foto's van groep 5-6 en 7-8. 

30 oktober 2020

Online verslag OV najaarsvergadering

Omdat de najaarsvergadering afgelopen woensdag niet kon plaatsvinden i.v.m. Corona hebben alle geledingen een overzicht gemaakt van hun activiteiten in het afgelopen jaar. Een verslag hiervan leest u in het besloten gedeelte van de website. 
24 september 2020

Presentatie missies

Vanochtend hebben alle groepen hun groepsmissie gepresenteerd aan de rest van de school. Groep 3-4 beet het spits af. Alle kinderen van groep 3-4 zijn wel ergens goed in en samen gaan ze voor goud. 

 

Daarna waren de kleuters aan de beurt. Zij vertelden en lieten zien dat niemand hetzelfde is, net als een puzzel. Alle puzzelstukjes zijn anders, maar ze passen wel heel goed bij elkaar. 

   

Groep 5-6 zijn allemaal toffe peren. Zij vertelden ons hoe ze van plan zijn met elkaar om te gaan, dit schooljaar. 

Groep 7 gaat 'vlammen' dit jaar. Ze vertelden dit met passie en vuur!

En groep 8 vertelde dat ze in opleiding zijn om 'superheroes' te worden. Een goede superhero bevat heel wat speciale ingrediënten en daar wordt aan gewerkt. 

 

16 september 2020

Maand van de opvoeding

Informatie over activiteiten rondom opvoeding van Preventieplatform Jeugd:

Samen met de gemeente organiseert het Preventie Platform Jeugd in oktober allerlei online activiteiten rond opvoeden en opgroeien. We hebben inspirerende sprekers, je ontmoet digitaal andere ouders en er is alle ruimte voor het stellen van jouw vragen. Deelname is gratis! Het uitgebreide programma is te vinden op www.preventieplatformjeugd.nl.

 

Klik hier voor de flyer.

groepsfoto's in foto-album
25 juni 2020

groepsfoto's in foto-album

Zojuist zijn de van alle groepen gemaakte klassenfoto's in het foto-album geplaatst. U kunt ze hiervandaan downloaden voor in uw eigen foto-albums. 
1 2 3 4 5 6 7