Onderwijs

NIEUWS - pagina 5

Grandioze afsluiting muziekweek.
10 mei 2019

Grandioze afsluiting muziekweek.

Meester Hans en juf Millie van Boogie Woogie hebben deze week heel veel muzieklessen gegeven in alle groepen. De kinderen van groep 1-2 dansten de hele week met juf Millie. Groep 4 maakte geluiden bij een 'stomme film'. Groep 5 drumde op emmers, blikken, broodtrommels, zelfgemaakte drumstellen en zelfs op een mestkar. Groep 6 stal de show met de schuiftrombones, terwijl groep 7 2 nummers speelde op de ukelele. Groep 8 rapte op een zelfgemaakte beat. Alle groepen traden vrijdag op voor een groot publeik. Als laatste traden alle kinderen van groep 4 t/m 8 gezamenlijk op met het grote schoollied. Het was weer een schitterende week. Foto's zijn te bekijken in het foto-album. 
Koningsspelen fris maar gezellig
12 april 2019

Koningsspelen fris maar gezellig

Vandaag organiseerden 11 studenten van het Graafschapcollege voor onze school de Koningsspelen. Het was een erg gezellige dag. Eerst deden we om 9.00 uur een warming-up met het lied en de dans van de Koningsspelen, de Pasapas. Daarna begonnen de spellen. Van oud-hollands blikgooien en de stoelendans tot ranjapong en de airjumpbaan. Een impressie van deze ochtend vindt u alvast in het foto-album. Volgende week volgen er nog meer foto's. 
Plastic monsters
22 maart 2019

Plastic monsters

Vorige week en deze week heeft groep 7 het gehad over 'plastic'. In onze oceanen zweeft erg veel plastic rommel en dat is heel schadelijk voor de aarde. Je zou kunnen zeggen dat plastic een monster is voor onze aarde. Daarom heeft groep 7 het plastic niet weggegooid, maar gebruikt om een monster van te knutselen. De resultaten zie je in het foto-album van groep 7-8.  
Muziekles gewonnen
14 maart 2019

Muziekles gewonnen

Afgelopen dinsdag kwam er een 'muziekbrigadier' in groep 7-8 en 5-6. Op de onderwijsvakbeurs heeft Juf José haar badge laten scannen en daarme een gratis muziekworkshop gewonnen. Heel leuk voor de kinderen in groep 7-8 en 5-6. 

Beladen met gitaren, boomwhackers en een keyboard kwam de juf de klas in en binnen 20 minuten speelden alle kinderen van groep 7-8 samen mee met het lied 'Can't stop the feeling'. 

Ook groep 5-6 kon goed overweg met de instrumenenten en bereikten af en toe grote hoogte op de schaal van geluidsoverlast. Foto's zijn te zien in het foto-album. 

't Kempken schaakt mee in scholentoernooi.
27 februari 2019

't Kempken schaakt mee in scholentoernooi.

Vandaag was het schaaktounooi van de WSG. Namens 't Kempken deden Stijn, Daniël, Sam en Stijn mee. Ze deden het verdienstelijk. Na 3 rondes werd bepaald of het team in de top 4 poule mocht meespelen of dat ze in de poule 5 t/m 8 werden geplaatst. Het reglement moest er aan te pas komen om te bepalen of 't Kempken nou 4e of 5e stond na 3 rondes. Het werd de verliezerspoule. Hierin werd 1 keer verloren en 1 keer dik gewonnen, waardoor de jongens als 6e stonden genoteerd in de eindstand. Knap gedaan hoor!
Bruisend Carnaval op 't Kempken
22 februari 2019

Bruisend Carnaval op 't Kempken

Vrijdagochtend vierde 't Kempken Carnaval samen met de Knorrepotten. Het was een heel gezellig spektakel met veel polonaises en optredens. Prinses Brit en adjudant Ilja hielden een hele mooie toespraak. Het was echt een bruisend feest. Onze enthousiaste fotografen hebben maar liefst 5 foto-albums volgeschoten, dus u kunt lekker nog een uurtje nagenieten. 
Lees meer ›
't Kempken heeft dit jaar een prinsessenkoppel!
18 februari 2019

't Kempken heeft dit jaar een prinsessenkoppel!

Na een spannende campagne zijn Brit en Ilja vanmiddag verkozen tot prinses en adjudante Carnaval van 't Kempken. Ze wisten de 3 jongenskoppels te verslaan met hun charmante meidencampagne. Vrijdag zullen zij regeren tijdens het Carnavalsfeest met de Knorrepotten. De leus 'Met Ilja en Brit krijg je een Carnaval met pit!!' zal dan waarschijnlijk regelmatig klinken. 

 

08 januari 2019

recordopbrengst flessenactie

Afgelopen zaterdag zijn ouders en kinderen weer rond gegaan door Meddo om lege flessen op te halen. Deze flessen mogen we altijd inleveren bij de dagwinkel in Meddo, waarvoor we hen ook hartelijk bedanken. Het is ook voor hen altijd een behoorlijk stuk extra werk. De door de schoolpleincommissie georganiseerde, jaarlijkse activiteit was dit jaar een enorm succes, want de opbrengst steeg tot een recordhoogte van €1300.

Alle hulpouders, kinderen en leden van de schoolpleincommissie verdienen hiervoor een dikke pluim!

Meiden groep 7-8 succesvol op handbaltoernooi
28 december 2018

Meiden groep 7-8 succesvol op handbaltoernooi

Op donderdag 27 december deden 3 teams mee aan het 57e handbaltoernooi van HCW. Met name de meiden waren succesvol. Zij stonden 's avonds in de spotlights en speelden om de 3e plaats en wonnen. Het eerste jongensteam deed het ook goed. Zij misten de finales op een haar na en werden uitgeschakeld in de halve finales. Brit werd zelfs speelster van het toernooi. Dit is natuurlijk heel erg knap. Het was een heel gezellig toernooi. Er staan wat foto's in het foto-album. 

 

06 december 2018

telefoon via glasvezel

Omdat de ISDN wordt opgeheven zijn we vandaag overgegaan naar bellen via glasvezel. Dit is momenteel nog een enkele analoge lijn. Dit betekent dat U soms een ingesprekstoon hoort als we door iemand anders gebeld worden of zelf aan het bellen zijn. We zijn bezig om hier een oplossing voor te bedenken, maar dat duurt even. Excuses voor het ongemak. 

Probeer het gewoon even later nog eens, dan krijgt u ons vast te pakken. Mailen naar de leerkrachten kan natuurlijk ook altijd. 

Sinterklaas
05 december 2018

Sinterklaas

Vandaag was Sinterklaas bij ons op school. De kinderen van groep 1 tot en met 4 hadden een heel mooi programma in elkaar gedraaid, waarbij Sinterklaas lekker kon toekijken vanaf zijn zetel. Hij werd nog wel even aan de tand gevoeld over de rommel die vorige week gemaakt is. Sinterklaas en de pieten hielpen daarom even mee om de speelzaal van de kleuters alvast een beetje aan te vegen. Daarmee is de kous af.

Kinderen in de bovenbouw pakten vandaag de gemaakte surprises uit. Ook daar was het heel gezellig. 

Er staan weer foto's in het fotoalbum. Ga er maar eens lekker voor zitten, want het zijn 3 albums! 

Wat een rommel!
27 november 2018

Wat een rommel!

Toen de meesters en juffen vanochtend op school kwamen schrokken ze zich een hoedje. In de school was het een enorme puinhoop. De rommelpiet is weer op bezoek geweest. En dat niet alleen! Sinterklaas was er gisteravond hoogstpersoonlijk bij aanwezig. Al vloggend liep de Goedheiligman door onze school. Hij filmde 2 pieten, waarvan er 1 de mopperpiet was, die alles in de school volledig op z'n kop zetten. 

Wij dachten altijd dat Sinterklaas niet op de hoogte was van het gerommel van zijn pieten, maar hij was er dit keer dus zelf ook bij! En aan de manier waarop hij met z'n pieten communiceerde had hij er zelf ook geen enkele moeite mee dat het een grote puinzooi werd. 

Sinterklaas liep aan het eind met de camera de wc in om een plasje te doen en toen is hij vergeten de camera mee te nemen. Vandaar dat wij in alle klassen vanmiddag konden zien hoe de pieten in de school tekeer gingen. 

Volgende week als hij op bezoek komt zullen we Sinterklaas en zijn pieten eens even ter verantwoording roepen, want dit ging alle perken te buiten. 

Toen de school weer was opgeruimd was er nog een probleem. Meester Rob wilde weer achter zijn bureau plaatsnemen toen hij erachter kwam dat zijn meubilair niet op de normale plaats stond. De kinderen wisten het hem te vertellen: de stoel en tafel van de meester stond op het dak! Met hulp van leerling Ruben uit groep 8 heeft hij z'n stoel en de tafel weer in de klas kunnen krijgen. 

Sinterklaas. Dit kan toch echt niet hoor! Jullie zijn te ver gegaan!

schoolontbijt
06 november 2018

schoolontbijt

Vandaag begonnen we de dag met een stevig ontbijtje in alle groepen. Ontbijten is erg belangrijk en daarom doen we dat 1 keer per schooljaar ook samen in de klas. Naast dat het heel gezellig was, bespraken we ook het belang van een goed ontbijt. Zonder brandstof in onze motor, kunnen we ook niet goed werken, leren en functioneren. 

Er zijn wat foto's te zien in het foto-album. 

Groep 7-8 ontbijt met burgemeester en wethouders
05 november 2018

Groep 7-8 ontbijt met burgemeester en wethouders

In het kader van de nationale ontbijtweek heeft burgemeester Joris Bengevoord groep 7-8 uitgenodigd om in het oude Raadhuis te komen ontbijten. Vanmorgen schoven we daarom om 9.00 uur aan in de raadzaal aan een goedgedekte tafel. Niet alleen de burgemeester was van de partij, ook drie wethouders schoven gezellig aan. 

Het was erg gezellig. De burgemeester gaf een miniles maatschappijleer en vertelde over hoe hij burgemeester is geworden en wie de gemeente Winterswijk besturen. Ook benadrukte hij dat een goed ontbijt erg belangrijk is. Verder overhandigde hij een cheque van 250 euro met een donatie voor de stichting Kinderpostzegels. Het was bijzonder om mee te maken. 

Luister vanavond (5 november) om 18.50 uur maar naar Omroep Gelderland op de radio om te horen hoe Jesse uit groep 8 het vond. Ook omroep Slingeland was van de partij en die beelden zullen ongetwijfeld ook te zien zijn op de televisie. 

Schoolpleincommissie weer in actie
13 oktober 2018

Schoolpleincommissie weer in actie

Vanmiddag is de schoolpleincommissie weer heel erg druk geweest. Met een prachtige najaarszon en onder zomerse temperaturen werden met behulp van een aantal ouders  de speeltoestellen geverfd. Ook werd er onkruid gewied in de groene speeltuin. 

Het ziet er weer heel opgefrist uit. Ouders, super bedankt!

 

 


Lees meer ›
groep 7-8 naar technieklokaal
12 oktober 2018

groep 7-8 naar technieklokaal

Eens in de 3 weken gaat groep 8 naar het technieklokaal. Ze werken daar met machines en materialen die binnen de school niet zo maar even voorhanden zijn. Onder toeziend oog van vrijwilligers wordt er gewerkt met hout en metaal. Ook leren ze hoe een stroomcircuit aangelegd moet worden. Kinderen van groep 8 leren de techniek van het bakken. Ook heel leuk en lekker. Er staan wat foto's in het foto-album. 
activiteiten groep 3-4
11 oktober 2018

activiteiten groep 3-4

Het is Kinderboekenweek en de afgelopen week heeft groep 3-4 dat echt gemerkt! Afgelopen maandag gingen ze op bezoek in de bibliotheek. Mevrouw Yvonne vertelde een verhaal over 'vriendschap' en 'erbij horen'. Boeken kun ook je vriend zijn. Daarna hebben de kinderen nog even heerlijk gelezen in ee hoekie met een boekie. 

Afgelopen dinsdag ging groep 4 naar Deel 52 in Meddo. Ze mochten daar een toverboekje maken bij Annebet Tannemaat. Dit is ondertussen een jarenlange traditie. Annebet vertelde vol vol passie over het boekbinden en de kinderen luisterden vol aandacht. 

Vervolgens mochten ze zelf een boekje maken. Hoe leuk is dat? Annebet, dank je wel namens alle kinderen en heel graag tot volgend jaar. 

Foto's zijn te bekijken achter het wachtwoord. 

11 september 2018

Volleybal clinic groep 3-4

 Vanmiddag waren Minke en Marleen van volleybalvereniging MEVO in groep 3-4 om een gastles te verzorgen. Voor de meeste kinderen een eerste kennismaking met deze teamsport. Wat hebben ze genoten! De kinderen die het leuk vinden mogen een aantal keren gratis meetrainen op de woensdagmiddag. Minke en Marleen bedankt!

Een aantal foto’s zijn te bewonderen in het fotoalbum.

26 augustus 2018

Nieuws over de meivakantie in 2019!

De meivakantie van 't Kempken: week 17-18, dus 22 april t/m 5 mei 2019
Bedankt! Afscheid meester Robert
16 juli 2018

Bedankt! Afscheid meester Robert


Lees meer ›
1 2 3 4 5 6 7