Groep 7-8

Welkom op de groepspagina van groep 7-8.

 

Leerkrachten:

Ma-di-woe-vr: meester Rob: ict@tkempken.nl  

Donderdag: juf Monique: dir@tkempken.nl 

 

 

Extra handen in de klas:

Onderwijsassistent: juf Boukje op dinsdag en woensdagochtend

Aandachtsgroep:  juf Ingrid op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend

Extra handen: juf Jenny op donderdag

Gym: meester Thijs op vrijdagmiddag

 

 

 

 

Dit schooljaar vindt er geen algemene ouderavond per klas plaats. Iedere groep maakt een 'folder' met de belangrijkste informatie. Aan het begin van het schooljaar vindt er een startgesprek plaats tussen kinderen, hun ouders en de leerkracht. 

 

Hier downloadt U de nieuwste informatiefolder:  klik

 

 

BERICHTEN

07 jun 2024 - Leven met een beperking
Preview foto Vandaag kregen we bezoek van 4 mensen die ons van alles vertelden over het leven met een handicap. Dit past heel goed bij ons project 'Mensen.' Twee dames in een rolstoel vertelden open en eerlijk wat er met hen is gebeurd, waarom ze in een rolstoel zitten en wat er allemaal aan aanpassingen is gedaan. Ook keken we filmpjes. We leerden dat er heel veel mogelijk is als je een beperking hebt. (Maar ook dat het vaak veel kost om al die aanpassingen door te voeren.)

Daarna mochten we zelf aan de slag. Iedereen heeft in een rolstoel een parcours gereden en in een rolstoel een balspel gedaan. Ook ervaarden we hoe het is om met een blindenstok te lopen en hoe het is om niets te horen als je aan het voetballen bent. Een fijne en leerzame ochtend, hoor!

 


23 nov 2023 - Naar de boerderij
Vandaag gingen we op de fiets naar de boerderij, de boerderij waar Maud woont!

In het kader van het project voeding hebben we de stallen bekeken, de kalfjes gezien, de kaas geproefd en zelfs roomboter gemaakt. Dankjewel voor deze gastvrije ontvangst!


16 nov 2023 - Peuzelen en prakken
Preview foto Dinsdag zijn we met z'n allen naar de Museumfabriek in Winterswijk gegaan. We volgden daar de workshop 'peuzelen en prakken'. Samen met een vader, enkele moeders, een stagemeester en een opa en een oma werkten de kinderen hard aan opdrachten rond het thema voeding. Welke kiezen heeft een carnivoor? Welk product heeft de meeste bouwstoffen? Waar zit de dikke darm? Hoe worden producten langer houdbaar? Allerlei vragen die de kinderen hebben onderzocht. 

Het leukste onderdeel vonden kinderen natuurlijk het bakken van de minipizza die belegd was met producten uit de eigen streek. 

Enkele foto's zijn te zien in het besloten deel van de website. 


12 sep 2023 - Grej of the day
Regelmatig krijgen de kinderen van groep 7-8 en raadsel mee naar huis. Over de oplossing van het raadsel geven de juf of meester een miniles. 

 

Dit is het volgende raadsel ...... 

 

  'Ik ben gebroken in stukken, maar toch heel. Een verrijking van smaken, een verrukkelijk geheel. Noten van                   'tropisch bonen'gieren door mijn mond. Een lekkernij waarvan je hartje sneller bonkt. 

 

Eerder hadden we al....

'president vast op een eiland'  --> Nelson Mandela (28 jaar vast in strijd tegen 'Apartheid') 

'blauwe' snelweg naar China --> Suezkanaal

'zwart-gele Max Verstappen' --> hyena

 

 

Weet je het al? Mail naar ict@tkempken.nl of vertel het gewoon op school. 

 


09 aug 2023 - Er komt een nieuw schooljaar aan!
Preview foto Hallo jongens en meiden van groep 7-8. Een nieuw schooljaar is in zicht. We hopen dat jullie er al weer een beetje zin in hebben om de leraren en elkaar weer te ontmoeten in de klas.  

  

We gymen op maandag en vrijdag. 

 

Vergeet je niet een agenda te kopen? Het zou mooi zijn dat je die al op de eerste schooldag mee neemt. Koop een weekagenda (de hele week op een dubbele pagina). We gebruiken de agenda op school vanaf dag 1. 

 

We zien jullie allemaal graag weer in de school op maandag 21 augustus. 

 

Zin in!


14 jun 2023 - Reptielen in de klas!
Preview foto Een Zandboa of Baardagaan? Witbuikegel? Kijk mee in het fotoalbum!

16 mei 2023 - Kokkerellen groep 7-8
Wraps met een heerlijke gehaktvulling!

 


17 mrt 2023 - 3D knutselwerk bij spreekbeurt
Wat een mooie 3D knutsels worden er toch bedacht bij de presentaties.....

 

Wat vind je van dit snoephuisje bij de presentatie over de Efteling....?

En herken je hier een teek? 

 


22 dec 2022 - Leuk bezoek!
Wij worden tijdens het werken soms 'gestoord' door eekhoorntjes. Heel leuk en gezellig hoe ze in de grote bomen naast ons lokaal rennen en springen. De meester heeft wat walnoten meegenomen en voor schooltijd kraken we er een paar en leggen die in het bakje op de picknicktafel. Regelmatig komt 'Gradie' zoals de kinderen hem noemen dan even een hapje eten. Dinsdag was hij wel heel nieuwsgierig en klom hij op een pallet en keek hij even naar binnen. 

 


24 nov 2022 - Vleespasteitjes " samboesak - lam"
Preview foto 8 leerlingen hebben vandaag samen met juf Jenny vleespasteitjes gemaakt, een recept uit Libanon was hiervoor de basis.

In het originele recept wordt gebruik gemaakt van eigen gemaakt deeg waar o.a. olijfolie en yoghurt in zit.

Op verzoek staat het aangepaste recept en foto' s onder het project Geloof!

De 40 pasteitjes waren in een half uur opgegeten!

 


20 sep 2022 - De Derde Kamer
Waarom lopen er toch allemaal juffen met een raar hoedje op door de school? Waarom loopt de meester met een koffertje? Allemaal vragen die vanochtend speelden in de gedachten van veel kinderen. Het antwoord? Het is vandaag prinsjesdag. De regering presenteert zijn plannen voor het komende jaar. Deze keer leest de koning de troonrede voor vanuit het theater. Volgens 1 van de kinderen een perfecte plek voor deze 'poppenkast'. 

 

We hebben vandaag geoefend met debatteren. Debatteren kun je leren. Eerst moest je kiezen tussen eens en oneens en je moest daar dan 1 of meerdere argumenten bij bedenken. Daarna moest je gaan staan en mocht je als je de beurt kreeg van de voorzitter je mening vertellen. Geen Eerste of Tweede Kamer, dus, maar Derde Kamer. Leuk om te zien hoe mooi kinderen kunnen vertellen waarom ze iets wel of niet goed vinden. 

 

   


09 aug 2022 - We gaan beginnen!
Preview foto Hallo jongens en meiden van groep 7-8. Nog even en dan gaan de schooldeuren weer open. De meester en juffen zijn al druk bezig om alles klaar te maken voor een nieuw jaar. Het wordt een leuk jaar en we hebben er weer zin in. 

 

In groep 7 leer je veel nieuwe dingen. Sommige dingen worden lastiger en je moet het allemaal wat zelfstandiger kunnen. Ook leer je plannen in je agenda. 

 

In groep 8 ben je bezig om je goed voor te bereiden op het voortgezet onderwijs. Je wordt zelfstandiger en moet goed leren plannen. In oktober krijg je een voorlopig advies en in februari een definitief advies. In april doe je de Centrale Eindtoets. Ook werken we natuurlijk weer aan een afscheidsmusical. En vergeet natuurlijk niet dat we op kamp gaan. 

 

We gymen op maandag en vrijdag. 

 

Vergeet je niet een agenda te kopen? Het zou mooi zijn dat je die al op de eerste schooldag mee neemt. Koop een weekagenda (de hele week op een dubbele pagina).

 

We zien jullie allemaal graag weer in de school op maandag 22 augustus. 

 

Zin in!