Groep 7-8

Welkom op de groepspagina van groep 7-8.

 

Leerkrachten:

ma-di-woe-vr: meester Rob: ict@tkempken.nl  

do: juf Irene: irenekamink@tkempken.nl

 

extra handen in de klas: juf Boukje:  boukjejansen@tkempken.nl

 

 

 

  

BERICHTEN

01 apr 2019 - 1 april
Preview foto 1 april is altijd een beetje een 'lastige' dag voor leraren van groep 7 en 8. Leerlingen proberen dan altijd hun meester of juf even beet te nemen. Plakband over de muis. Grapjes over losse ritsen en veters. Je kent dat wel. 

Lex heeft ook een plakbandje geplakt over de kraan op het lerarentoilet. Die zag ik niet aankomen. In de ochtendpauze wilde ik mijn handen wassen en toen spoot er een flinke straal over mijn broek. Andere meesters en juffen moesten natuurlijk flink lachen. Na de pauze ging ik gauw aan mijn bureau zitten, zodat de kinderen niet zo snel zouden zien dat de grap van Lex geslaagd was. Het leek te lukken. Iedereen ging goed aan het werk, maar toen kwamen Noor en Kenji uit groep 4 even wat vragen: 'Meester, mag ik je broek even zien?'. Nou juf Ingrid, bedankt hoor. Nu wist de hele klas het. 

 

Vanmiddag heb ik ze met een klein grapje nog wel even teruggepakt. Om 12.30 hebben we een nieuwe proefcito gemaakt. De GYMCITO met wat praktische en theoretische opdrachten m.b.t. gym. Hoeveel balletjes gebruiken dubbelspelers bij tafeltennis? 1 dus. 

Er zaten ook wat motorische oefeningen in. Hieronder zie je een leerling bezig die zijn mondmotoriek aan het testen is. Je moest nl. met het potlood in je mond je naam schrijven.

Aan het eind van de cito zat een puzzel en als je die goed oploste kwam er 1 april uit. 

 

Kortom. Een enerverende dag. 

 


02 nov 2018 - doe-mee-les Introdans
Preview foto Op maandag 12 november gaan we naar het theater om een voorstelling van Introdans te bekijken. Gisteren hadden we een doe-mee-les. Dat was leuk. 

12 sep 2018 - Alles Apart week 3 - Thema: recept
Preview foto Deze week hebben we het over recepten. Mmmmm. Lekker! We kijken naar hoe een recept opgebouwd is. Eerst de ingrediënten. Dan de bereiding. Een recept lees je eerst 'zig zag'. En als je echt begint dan werk je nauwkeurig. 

We schreven zelf een heksenrecept. Een drankje met een heel speciale werking. De kinderen hebben de gekste ingrediënten toegevoegd aan hun recept. Zo stopt Daniël 't fokschaap in de pan. Voor een wat wolligere smaak. Lisanne voegt er schapenogen aan toe en Lex 3 kg. poep van een stinkdier. 

Het recept uit het Apart boek hebben we ook echt bereid. Groep 7 maakte een heerlijke vruchtencocktail en groep 8 heeft het recept van de Tsjechische eieren zo bewerkt dat het ook daadwerkelijk eetbaar werd. In het foto-album staan een paar foto's. 

 

 


21 aug 2018 - We gaan beginnen!
Preview foto Hallo jongens en meiden van groep 7-8. Nog even en dan gaan de schooldeuren weer open. De meesters en juffen zijn al druk bezig om alles klaar te maken voor een nieuw jaar. Het wordt een leuk jaar en we hebben er zin in. 

 

In groep 7 leer je veel nieuwe dingen. Sommige dingen worden lastiger en je moet het allemaal wat zelfstandiger kunnen. Ook leer je plannen in je agenda. Het leuke is dat je met groep 8 mee mag naar het technieklokaal.

 

In groep 8 ben je bezig om je goed voor te bereiden op het voortgezet onderwijs. Je wordt zelfstandiger en moet goed leren plannen. In november krijg je een voorlopig advies en in februari een definitief advies. In april doe je de Centrale Eindtoets. Ook werken we natuurlijk weer aan een afscheidsmusical. Dit wordt een bijzondere musical, met maar 9 leerlingen in groep 8. Ook gaan we op kamp naar een nieuwe locatie.