Groep 7-8

Welkom op de groepspagina van groep 7-8.

 

Leerkrachten:

Ma-di-woe-vr: meester Rob: ict@tkempken.nl  

Donderdag: juf Monique: dir@tkempken.nl 

 

 

Extra handen in de klas:

Onderwijsassistent: juf Boukje op dinsdag en woensdagochtend

Aandachtsgroep:  juf Ingrid op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend

Onderwijsassistent: juf Judith op dinsdag en donderdagochtend

Extra handen: juf Jenny op donderdag

Gym: meester Roel op vrijdagmiddag

 

 

 

 

Dit schooljaar vindt er geen algemene ouderavond per klas plaats. Iedere groep maakt een 'folder' met de belangrijkste informatie. Aan het begin van het schooljaar vindt er een startgesprek plaats tussen kinderen, hun ouders en de leerkracht. 

 

Hier downloadt U de nieuwste informatiefolder:  klik

 

 

BERICHTEN

20 sep 2022 - De Derde Kamer
Waarom lopen er toch allemaal juffen met een raar hoedje op door de school? Waarom loopt de meester met een koffertje? Allemaal vragen die vanochtend speelden in de gedachten van veel kinderen. Het antwoord? Het is vandaag prinsjesdag. De regering presenteert zijn plannen voor het komende jaar. Deze keer leest de koning de troonrede voor vanuit het theater. Volgens 1 van de kinderen een perfecte plek voor deze 'poppenkast'. 

 

We hebben vandaag geoefend met debatteren. Debatteren kun je leren. Eerst moest je kiezen tussen eens en oneens en je moest daar dan 1 of meerdere argumenten bij bedenken. Daarna moest je gaan staan en mocht je als je de beurt kreeg van de voorzitter je mening vertellen. Geen Eerste of Tweede Kamer, dus, maar Derde Kamer. Leuk om te zien hoe mooi kinderen kunnen vertellen waarom ze iets wel of niet goed vinden. 

 

   


10 aug 2022 - Grej of the day
Regelmatig krijgen de kinderen van groep 7-8 en raadsel mee naar huis. Over de oplossing van het raadsel geven de juf of meester een miniles. 

 

Al geraden: 

Het oudste licht bij de zee De Brandaris
D27 - Lekker bedje Hunebedden in Drenthe
Ieder nadeel hep z'n voordeel Johan Cruyff
Gevonden bij de Betuwelijn Trijntje

 

Nieuwste raadsel:  

 

'kleine wet met grote gevolgen'

 

Weet je het al? Mail naar ict@tkempken.nl of vertel het gewoon op school. 

 


09 aug 2022 - We gaan beginnen!
Preview foto Hallo jongens en meiden van groep 7-8. Nog even en dan gaan de schooldeuren weer open. De meester en juffen zijn al druk bezig om alles klaar te maken voor een nieuw jaar. Het wordt een leuk jaar en we hebben er weer zin in. 

 

In groep 7 leer je veel nieuwe dingen. Sommige dingen worden lastiger en je moet het allemaal wat zelfstandiger kunnen. Ook leer je plannen in je agenda. 

 

In groep 8 ben je bezig om je goed voor te bereiden op het voortgezet onderwijs. Je wordt zelfstandiger en moet goed leren plannen. In oktober krijg je een voorlopig advies en in februari een definitief advies. In april doe je de Centrale Eindtoets. Ook werken we natuurlijk weer aan een afscheidsmusical. En vergeet natuurlijk niet dat we op kamp gaan. 

 

We gymen op maandag en vrijdag. 

 

Vergeet je niet een agenda te kopen? Het zou mooi zijn dat je die al op de eerste schooldag mee neemt. Koop een weekagenda (de hele week op een dubbele pagina).

 

We zien jullie allemaal graag weer in de school op maandag 22 augustus. 

 

Zin in!