Groep 7-8

Welkom op de groepspagina van groep 7-8.

 

Leerkrachten:

ma-di-woe-vr: meester Rob: robbouwman@tkempken.nl

do: juf Gabriëlle: gabrielletebogt@tkempken.nl

 

45775897134_757f37b9f3_b.jpg (683×1024)

 

 

 

 

  

BERICHTEN

02 nov 2018 - doe-mee-les Introdans
Preview foto Op maandag 12 november gaan we naar het theater om een voorstelling van Introdans te bekijken. Gisteren hadden we een doe-mee-les. Dat was leuk. 

12 sep 2018 - Alles Apart week 3 - Thema: recept
Preview foto Deze week hebben we het over recepten. Mmmmm. Lekker! We kijken naar hoe een recept opgebouwd is. Eerst de ingrediënten. Dan de bereiding. Een recept lees je eerst 'zig zag'. En als je echt begint dan werk je nauwkeurig. 

We schreven zelf een heksenrecept. Een drankje met een heel speciale werking. De kinderen hebben de gekste ingrediënten toegevoegd aan hun recept. Zo stopt Daniël 't fokschaap in de pan. Voor een wat wolligere smaak. Lisanne voegt er schapenogen aan toe en Lex 3 kg. poep van een stinkdier. 

Het recept uit het Apart boek hebben we ook echt bereid. Groep 7 maakte een heerlijke vruchtencocktail en groep 8 heeft het recept van de Tsjechische eieren zo bewerkt dat het ook daadwerkelijk eetbaar werd. In het foto-album staan een paar foto's. 

 

 


21 aug 2018 - We gaan beginnen!
Preview foto Hallo jongens en meiden van groep 7-8. Nog even en dan gaan de schooldeuren weer open. De meesters en juffen zijn al druk bezig om alles klaar te maken voor een nieuw jaar. Het wordt een leuk jaar en we hebben er zin in. 

 

In groep 7 leer je veel nieuwe dingen. Sommige dingen worden lastiger en je moet het allemaal wat zelfstandiger kunnen. Ook leer je plannen in je agenda. Het leuke is dat je met groep 8 mee mag naar het technieklokaal.

 

In groep 8 ben je bezig om je goed voor te bereiden op het voortgezet onderwijs. Je wordt zelfstandiger en moet goed leren plannen. In november krijg je een voorlopig advies en in februari een definitief advies. In april doe je de Centrale Eindtoets. Ook werken we natuurlijk weer aan een afscheidsmusical. Dit wordt een bijzondere musical, met maar 9 leerlingen in groep 8. Ook gaan we op kamp naar een nieuwe locatie.